Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNederlandse groep getroffen door lawine in Oostenrijk, twee doden

Nederlandse groep getroffen door lawine in Oostenrijk, twee doden

VENT -Twee Nederlanders zijn donderdag om het leven gekomen door een lawine in Oostenrijk, bevestigt de politie van de deelstaat Tirol.

Een andere Nederlander is onder de sneeuw vandaan gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van die persoon is nog onbekend. Een vierde Nederlander is ook uit de sneeuw gehaald en bevindt zich nog op de berghelling. Er zijn geen vermisten meer.

Een groep met zeventien Nederlandse skiërs was met vier Oostenrijkse begeleiders bezig met een tour in het skigebied Vent, in het zuidwesten van Oostenrijk. Ze werden volgens de politie verrast door een lawine van 180 meter lang en 80 meter breed.

De rest van de groep is volgens Oostenrijkse media niet gewond geraakt en inmiddels terug in het dal.

Volgens de reddingsdiensten ontstond de lawine rond 11.00 uur uit zichzelf. De hulpdiensten rukten uit met helikopters en speurhonden, maar de operatie was moeilijk doordat de laatste dagen veel sneeuw was gevallen. De missie moest korte tijd worden stilgelegd omdat het risico op een nieuwe lawine te groot zou zijn geweest.

Toch was het waarschuwingsniveau voor lawines vanochtend nog relatief laag: twee op een schaal van vijf. Experts waarschuwden wel dat er sprake zou kunnen zijn van spontane losse lawines. Afgelopen dinsdag kwam in de Oostenrijkse Alpen ook al een 19-jarige Duitser om het leven door een lawine.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...