Clicky

maandag 20 mei 2024 - 10:49 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto’s terug vanwege brandgevaar

STUTTGART -Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto’s terug naar de garage om mogelijk brandgevaar.

Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

Een defecte schroefverbinding van een stroomdraad kan losraken waardoor kortsluiting kan ontstaan, met mogelijk brand tot gevolg. De betreffende auto’s worden in de werkplaats gecontroleerd en indien nodig hersteld. Of er ook auto’s daadwerkelijk in vlammen zijn opgegaan door het euvel is niet bekendgemaakt.

Een woordvoerster van Mercedes-Benz Nederland kon nog niet zeggen hoeveel SUV’s van het type GLE en GLS in Nederland worden teruggeroepen. “We zijn dit nu aan het inventariseren, de klanten worden hiervan op de hoogte gesteld”, aldus de zegsvrouw.

Volgens haar gaat de terugroepactie om een massapunt voor 48-volt onder de stoel van de bijrijder dat mogelijk niet goed is bevestigd. “En dat kan in het slechtste geval een kortsluiting veroorzaken, een brandje”, zegt de woordvoerster.

In Duitsland worden 11.000 Mercedessen teruggeroepen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel voor onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het...