Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 16:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsMilence breidt zijn netwerk uit naar Zweden met de ontwikkeling van een...

Milence breidt zijn netwerk uit naar Zweden met de ontwikkeling van een elektrische laadhub in Varberg

AMSTERDAM – Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, kondigt zijn eerste laadhub in Scandinavië aan, gelegen in Varberg, Zweden. Milence zet zich in voor een fossielvrije toekomst voor wegtransport. Om dit te bereiken, ontwikkelt het bedrijf het eerste grootschalige openbare elektrische laadnetwerk in Europa voor zware bedrijfsvoertuigen en bussen.

Toegankelijke laadhub op een belangrijk logistiek punt

Eind 2023 opende Milence de eerste laadhub in Venlo, Nederland. Daarnaast kondigde het bedrijf een overeenkomst aan met Port of Antwerp-Bruges, de tweede grootste Europese haven, voor de ontwikkeling van twee laadhubs met dertig laadstations voor zware voertuigen. Met de aankondiging van vandaag breidt Milence zijn toekomstig netwerk uit naar Scandinavië en zet zich in om het eerste Milence laadstation in Zweden te ontwikkelen.

De laadhub is strategisch gelegen in de gemeente Varberg, tussen Göteborg en Malmö in het zuidwesten van Zweden. De stad is een populaire stopplaats voor transporteurs en chauffeurs van zware voertuigen. Daarnaast heeft de laadhub een strategische positie vlakbij afrit 55 langs de E6-snelweg. De hub in Varberg – net als alle andere Milence laadhubs – zal toegankelijk zijn voor alle vrachtwagens, ongeacht het merk.

Ontwikkeling in twee fasen in Varberg

Bij het ontwikkelen van het netwerk richt Milence richt zich op het creëren van groene corridors voor wegtransport die belangrijke logistieke punten met elkaar verbinden. De ontwikkeling van de laadhub in Varberg markeert de eerste stap in het elektrificeren van transportroutes in Scandinavië. Daarnaast wil Milence met de laadhubs een holistische oplaadervaring creëren door een ruimte te bieden waar chauffeurs kunnen uitrusten en opladen. De locatie in Varberg zal verschillende faciliteiten bevatten, waaronder een lounge, douches en toiletten. Deze faciliteiten zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap, voor een optimale klantervaring.

De ontwikkeling van de laadhub in Varberg wordt in twee fasen uitgevoerd:

  • In de eerste fase wordt de hub in Varberg voorzien van acht laadstations en uitgerust met vier krachtige CCS-laders (Combined Charging Systems), die elk tot 400 kW laadvermogen leveren. De hub krijgt ook de kenmerkende Milence-boog en extra faciliteiten voor chauffeurs.
  • De tweede fase omvat het installeren van extra laadstations. Naast de CCS-laders worden Megawatt Charging Systems (MSC)-laders geïnstalleerd in de hub in Varberg zodra de technologie beschikbaar is voor sneller en nog betrouwbaarder laden.

Anja van Niersen, CEO van Milence, is enthousiast over de eerste hub in Zweden: “Onlangs kondigden we meerdere locaties in West-Europa aan en ik ben verheugd dat we nu de ontwikkeling van onze eerste locatie in Scandinavië aankondigen. De nieuwe laadhub in Varberg is strategisch gelegen in een belangrijk logistiek gebied in het zuidwesten van Zweden, tussen Göteborg en Malmö. Met onze toekomstige roadmap krijgt ons initiatief om krachtige groene corridors door heel Europa te creëren steeds meer vorm. We hebben meer plannen om ons netwerk komend jaar uit te breiden met verschillende belangrijke locaties – waarvan sommige al in ontwikkeling zijn – allemaal op belangrijke strategische punten en toegankelijk voor alle vrachtwagens.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...