Clicky

maandag 20 mei 2024 - 02:15 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: Netanyahu niet geraadpleegd over aanval zonen Hamasleider

Media: Netanyahu niet geraadpleegd over aanval zonen Hamasleider

JERUZALEM – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou vooraf niet zijn geraadpleegd over de aanval die het leven heeft gekost aan drie zonen van Hamasleider Ismail Haniyeh.

Israëlische functionarissen zeggen volgens plaatselijke media dat ook minister van Defensie Yoav Gallant niet betrokken was bij het besluit. De autoriteiten hebben dat niet bevestigd.

De dood van de drie zonen van Haniyeh kan onderhandelingen over een bestand in de Gazastrook verder compliceren. De mannen zouden zijn gedood terwijl ze in een voertuig zaten.

Volgens sommige berichten zijn ook vier kleinkinderen van de Hamasleider omgekomen. Haniyeh zei dat de dood van zijn kinderen de onderhandelingspositie van Hamas niet zal veranderen.

Volgens bronnen van het Israëlische medium Walla coördineerden de strijdkrachten en de binnenlandse veiligheidsdienst de aanval, zonder overleg met politieke leiders. De mannen zouden onder vuur zijn genomen omdat ze Hamasstrijders zijn. Dat ze ook de zonen waren van Haniyeh zou daar los van staan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...