Clicky

maandag 27 mei 2024 - 12:00 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLufthansa schort tijdelijk vluchten naar Teheran op

Lufthansa schort tijdelijk vluchten naar Teheran op

BERLIJN – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegt tijdelijk niet van en naar Teheran, de hoofdstad van Iran, “door de huidige situatie in het Midden-Oosten”. Hoelang de maatregel duurt, is nog niet bekend. Het besluit geldt in ieder geval tot donderdag.

“We houden de situatie in het Midden-Oosten voortdurend in de gaten en staan in nauw contact met de autoriteiten. De veiligheid van onze gasten en bemanningsleden is de topprioriteit van Lufthansa”, heeft een woordvoerder van Lufthansa gezegd tegen persbureau Reuters.

Als Iran vanaf het eigen grondgebied een aanval uitvoert op Israël, zullen de Israëlische autoriteiten namelijk reageren met een aanval op Iran. Met die waarschuwing kwam de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz op berichtendienst X.

Het bericht van Katz was gericht aan de hoogste geestelijk leider van Iran, Ali Khamenei. Die zei eerder dat het “boosaardige regime” in Israël gestraft zal worden voor een recente luchtaanval bij de Iraanse ambassade in Syrië.

Het Nederlandse KLM vliegt niet op de Iraanse hoofdstad.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS