Clicky

zondag 19 mei 2024 - 18:57 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOok 'woke' Belgische omroep geweigerd op conferentie met Wilders

Ook ‘woke’ Belgische omroep geweigerd op conferentie met Wilders

BRUSSEL – Meerdere media zijn niet welkom op de rechts-conservatieve conferentie CPAC in Boedapest.

In Nederland gaf onder meer de NOS aan geen toegang te krijgen en nu meldt ook het Belgische VRT NWS dat het geen journalisten mag sturen. “Officieel omdat onze organisatie “te woke” is”, schrijft de omroep in een nieuwsbericht.

Op CPAC spreken later deze maand prominente rechts-nationalistische politici, onder wie PVV-leider Geert Wilders en de Hongaarse premier Viktor Orbán. Het gaat om een jaarlijks terugkerende Europese versie van een politieke bijeenkomst die al decennia wordt gehouden in de VS.

Omroep VRT wilde verslag doen van de bijeenkomst, maar kreeg een Engelstalige afwijzingsmail die het online deelde. “Als organisatoren moeten we ons houden aan een van de ijzersterke regels van de conferentie: CPAC is een NO WOKE ZONE”, aldus de organisatie. “We verwelkomen je graag op toekomstige evenementen als en wanneer je organisatie beduidend minder woke wordt.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...