Clicky

maandag 20 mei 2024 - 12:20 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSEG moet Stefan de Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen

SEG moet Stefan de Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen

AMSTERDAM – Sports Entertainment Group (SEG) moet profvoetballer Stefan de Vrij een schadevergoeding van ruim 5 miljoen euro betalen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag in hoger beroep beslist. Hiermee kent het hof De Vrij een hogere schadevergoeding toe dan de rechtbank. Het hoger beroep van SEG tegen die uitspraak slaagt niet dus.

In 2018 maakte De Vrij een transfer van Lazio Roma naar zijn huidige voetbalclub Internazionale, SEG bemiddelde daarbij. Volgens de Vrij gaf SEG hem geen openheid van zaken over de provisie die zij hiervoor van Internazionale zou ontvangen, terwijl SEG daartoe wel verplicht was. SEG stelt dat zij bij de transfer niet De Vrij, maar Internazionale bijstond.

Het hof oordeelt dat tussen SEG en De Vrij wel een bemiddelingsovereenkomst als bedoeld in de wet is ontstaan. Op SEG rustte daarom de verplichting om De Vrij te informeren over SEG’s eigen financiële belang (een provisie van € 9,5 miljoen) bij de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale.

Het hof stelt vast dat SEG deze mededelingsplicht heeft geschonden. Het hof acht bewezen dat De Vrij hierdoor een lager inkomen heeft genoten en begroot zijn schade op ruim € 5,2 miljoen. De rechtbank kende De Vrij eerder 4,75 miljoen euro toe.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...