Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:37 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAjax-leden sturen bestuursraad brief en eisen excuses Van Praag

Ajax-leden sturen bestuursraad brief en eisen excuses Van Praag

AMSTERDAM – Leden van Ajax willen dat Michael van Praag zijn excuses aanbiedt aan de geschorste algemeen directeur Alex Kroes. Volgens de leden heeft de voorzitter van de raad van commissarissen “karaktermoord met voorbedachten rade” gepleegd.

Ernst Boekhorst, de voorzitter van de bestuursraad, bevestigde dinsdagochtend dat de bestuursraad een brief heeft ontvangen van 131 leden.

“Alex is niet alleen lid van onze vereniging, maar Alex is bovenal onze vriend en speler bij de Ajax zaterdagamateurs. Wij kennen Alex allemaal geruime tijd – sommigen van ons kennen hem al meer dan veertig jaar – en in onze ogen staat de integriteit van Alex buiten kijf. Daarnaast kennen wij hem als een hardwerkende professional die gerespecteerd wordt om zijn kennis en kunde”, schrijven de leden in de brief die in handen is van onder meer Het Parool.

Voorkennis

“Hoe kan dat het dan zijn dat onze erevoorzitter toch heeft gemeend Alex met de grond gelijk te maken en allerlei feitelijke onjuistheden te gebruiken om dit te doen? Wat heeft onze erevoorzitter gedreven om een ander lid van onze vereniging onheus te bejegenen? Is dit de manier hoe leden die verenigd zijn in onze club met elkaar omgaan?”

Vorige week werd Kroes geschorst omdat hij met voorkennis aandelen zou hebben gekocht. “Het is dom, het is naïef. Maar het is ook zijn karakter. Hij heeft zoiets van: waar maken jullie je druk om?”, liet Van Praag vorige week optekenen.

Later in de week bleek dat Van Praag zelf had verzuimd zijn aandelen van de club te laten registreren bij de Autoriteit Financiële Markten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...