Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:10 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMan aangehouden in 35 jaar oude vermissingszaak Duncan Zwakke uit Zutphen

Man aangehouden in 35 jaar oude vermissingszaak Duncan Zwakke uit Zutphen

ZUTPHEN – De politie heeft maandagochtend een 60-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning of de dood van Duncan Zwakke uit Zutphen, bijna 35 jaar geleden. De man zit vast en wordt de komende tijd verhoord, meldt de politie.

De politie heropende vorige maand het onderzoek naar de vermissing van Zwakke. De toen 31-jarige man werd op 17 oktober 1989 voor het laatst gezien in het centrum van Zutphen. Zijn lichaam is nooit gevonden.

Uit verklaringen in het oude dossier kwam naar voren dat Zwakke in de kelder van een pand aan de Nieuwstad in de Gelderse stad om het leven zou zijn gebracht.

Met nieuwe middelen en technieken hoopte de politie daarvan sporen te vinden. Ook werd met een sonarboot op de IJssel bij Zutphen gezocht naar sporen. De vraag of dit sporenonderzoek heeft geleid naar de man uit Eerbeek, wilde een politiewoordvoerder niet direct beantwoorden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...