Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerBAM Infra gaat groot onderhoud A1 en A10 uitvoeren

BAM Infra gaat groot onderhoud A1 en A10 uitvoeren

UTRECHT – Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud aan de A1 en A10 in Noord-Holland gegund aan BAM Infra Nederland. Het contract betreft het ontwerpen en uitvoeren van (Groot) Variabel Onderhoud aan het Hoofdwegennet (HWN) van West-Nederland Noord (WNN).

Het contract heeft een looptijd tot 31 december 2025, met een optie tot verlenging van 2 maal 1 jaar (uiterlijk tot eind 2027).

Het contract bestaat uit een vaste en een variabele scope. Tot de vaste scope behoort het onderhoud aan:

  • A1 richting Amersfoort, tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen
  • Ring A10 van Amsterdam tussen de knooppunten Amstel en Watergraafsmeer en tussen het knooppunt Watergraafsmeer en afrit Durgerdam.

Vanaf de zomer van 2024 wordt het asfalt op genoemde trajecten vervangen door asfalt met een geluidreducerende deklaag. Daarnaast vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan verschillende viaducten en aan de Zeeburgerbruggen (Ring A10 Noord). De werkzaamheden aan de Zeeburgerbruggen moeten volgens planning midden september 2024 zijn afgerond.

In het contract zitten nog diverse andere trajecten. Deze behoren tot de variabele scope en worden op een later moment uitgevoerd.

Aanbesteding groot onderhoud A1 en A10

Zowel de A1 als de A10 vormen belangrijke verkeersaders in het netwerk van Noord-Holland. De onderwerpen duurzaamheid en kwaliteit van het asfalt zijn belangrijke onderdelen geweest in de aanbesteding bij het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding (BPKV).

Middels het BPKV-criterium MKI (Milieukosten Indicator) wordt gestuurd op duurzame asfaltmengsels en met het criterium ‘Borging kwaliteit van het asfalt’ op de optimale beheersing van de processen van validatie van het asfaltmengsel, de productie, het transport en de verwerking. Verder wordt met pelotoneisen aan voertuigen en materieel gestuurd op een emissieloze bouwplaats.

Andreas Koks, projectmanager Rijkswaterstaat: “Met vertrouwen gaan we met BAM een nieuw groot onderhoudsproject uitvoeren waarin we met de Koploperaanpak de uitdagingen aangaan voor duurzame wegverharding met een hoge kwaliteitsstandaard.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...