Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:22 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKroongetuige Nabil B. opnieuw zonder advocaat

Kroongetuige Nabil B. opnieuw zonder advocaat

SCHIPHOL -De advocaat van kroongetuige Nabil B., Onno de Jong, heeft zijn juridische bijstand neergelegd. B. zit daarom bij de start van het hoger beroep in het omvangrijke liquidatieproces opnieuw zonder advocaat. Dat heeft vooralsnog geen gevolgen voor de behandeling van zijn zaak, bleek bij de aanvang.

B. hoopt op redelijk korte termijn met nieuws over zijn verdediging te komen, zei hij in de zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol. “In verband met de veiligheid” kan hij nu verder niets vertellen, zei hij. B. zit afgeschermd in een aparte ruimte in de rechtszaal. De rechters en de advocaten-generaal kunnen hem zien, de overige aanwezigen niet.

Volgens Het Parool speelt er een hoogopgelopen conflict tussen de kroongetuige en het Openbaar Ministerie. De Jong wil er zelf verder niets over zeggen.

Wiersum

Derk Wiersum was eerder advocaat van de kroongetuige, hij is in september 2019 doodgeschoten. Later is B.’s vertrouwenspersoon Peter R. de Vries vermoord.

De Jong was al eerder de advocaat van B., hij legde al eens de verdediging neer maar meldde zich later toch weer als raadsman. Ook toen is geen toelichting gegeven.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS