Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:42 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNOS doet aangifte tegen café-eigenaar om aanrijden cameraman

NOS doet aangifte tegen café-eigenaar om aanrijden cameraman

HILVERSUM – De NOS doet aangifte tegen de eigenaar van een café in Ede, omdat die volgens de nieuwsorganisatie met zijn auto tegen een cameraman aan is gereden en tegen een kar met apparatuur. Dat bevestigt een NOS-woordvoerder zaterdag na berichtgeving in het lokale nieuwsmedium de Edese Vos en de Gelderlander.

De eigenaar van Café Premier, het café waar het volgens de Edese Vos om draait, zegt tegen het ANP per ongeluk tegen de kar te zijn gereden, maar niet tegen het been van een cameraman.

Het incident heeft zich vorige week zaterdag afgespeeld, enkele uren nadat vier medewerkers in het nabijgelegen café Petticoat waren gegijzeld. Een cameraman en een verslaggever van de NOS filmden enkele uren na de gijzeling, waarbij niemand gewond raakte, nog voor het nabijgelegen café. Volgens de NOS was de eigenaar van dat café daar niet blij mee.

De eigenaar zou vervolgens bij het verplaatsen van zijn auto tegen een kar met apparatuur zijn gereden en daarna tegen het been van de cameraman. Die hoefde niet naar het ziekenhuis, maar heeft er volgens de NOS wel last van. De situatie was “behoorlijk bedreigend”, zegt een woordvoerder van de NOS. Daarom gaat de nieuwsorganisatie volgende week aangifte doen.

LEES OOK
Drie gegijzelden vrijgelaten uit café Petticoat Ede [+video]

De eigenaar van Café Premier spreekt tegenover het ANP van een ongeluk. “Ik wilde het plein oprijden”, zegt hij. De eigenaar zette zijn auto “in de vooruit” in plaats van “in de achteruit”, waardoor de kar per ongeluk “een tikje” kreeg, vervolgt hij. Het been van een cameraman is daarbij “absoluut niet” geraakt, aldus de eigenaar.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×