Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:24 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerBeloning van Rijkswaterstaat voor weggebruikers die A7 mijden

Beloning van Rijkswaterstaat voor weggebruikers die A7 mijden

PURMEREND – Automobilisten die de brug in de A7 bij Purmerend tijdens de komende werkzaamheden mijden, krijgen van Rijkswaterstaat een kortingsabonnement bij de NS of een beloning in geld. Dat meldt Rijkswaterstaat. Vanaf maandag wordt gedurende vijf maanden gewerkt aan het versterken van de brug over het Noordhollandsch Kanaal, waardoor nog maar een helft van de brug beschikbaar is voor verkeer. Dat zal forse verkeershinder opleveren.

Via de website www.bruga7.nl kunnen mensen controleren of ze met hun kenteken in aanmerking komen voor een beloning in de vorm van een NS-kortingsabonnement of een geldbedrag. De afgelopen weken heeft Rijkswaterstaat kentekens geregistreerd van automobilisten die meerdere malen per werkweek in de ochtend- en avondspits over de brug, de N247 tussen de A10 en de N235 en de N246 tussen Marken-Binnen en de N244 reden.

Om geld van Rijkswaterstaat te krijgen, moeten automobilisten kunnen aantonen dat ze thuiswerken, met ander vervoer dan de auto reizen of carpoolen. Via de app Fynch moeten zij alle reizen en thuiswerkdagen registreren en de slimme automatische trackingfunctie gebruiken. Elke week wordt dan bekend wat de hoogte van de beloning is en na afloop van de werkzaamheden krijgen mensen hun geld.

Rijkswaterstaat riep weggebruikers die dat kunnen eerder al op om tussen april en september thuis te werken, te carpoolen of met het openbaar vervoer te reizen.

Vanaf maandag geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur op de brug over vier versmalde rijstroken. Om te voorkomen dat mensen gebruikmaken van sluiproutes wordt een aantal lokale wegen in de spits afgesloten voor doorgaand verkeer.

BronANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...