Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 04:11 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAardbeving treft New York en omgeving

Aardbeving treft New York en omgeving

NEW YORK – De stad New York en omgeving zijn vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 4.8, meldt het Amerikaanse geologische instituut USGS. De gevolgen lijken beperkt. Er zijn geen meldingen bekend van gewonden of grote schade.

New Yorkers kunnen doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, vertelde de New Yorkse burgemeester Eric Adams tijdens een persconferentie. De situatie wordt verder in de gaten gehouden en er vinden inspecties plaats. Scholen blijven open. De autoriteiten houden rekening met eventuele naschokken en adviseren mensen zich hierop voor te bereiden.

Het epicentrum van de beving lag in de staat New Jersey, maar was te voelen in het aangrenzende New York en andere nabijgelegen staten. De beving deed zich voor bij de plaats Lebanon, op een diepte van 4,7 kilometer. De beving had korte tijd gevolgen voor het vliegverkeer in meerdere staten, meldde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA). Maar er kan weer worden gevlogen van en naar alle vliegvelden in New York.

LEES OOK
Hamas accepteert VN-resolutie over staakt-het-vuren in Gaza

Biden

New Yorkers werden vlak na de beving via een melding op hun telefoons geadviseerd binnen te blijven en bij verwondingen de nooddiensten te bellen, aldus The New York Times. In die melding stond een linkje naar een pagina van de USGS met informatie over wat mensen kunnen doen om zichzelf tijdens een aardbeving te beschermen.

President Joe Biden is op de hoogste gesteld van de aardbeving. Het Witte Huis staat in contact met landelijke, staats- en lokale functionarissen, meldt een woordvoerder.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×