Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:15 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelMAN TGS 6x6 WS voor Gemeente Den Haag

MAN TGS 6×6 WS voor Gemeente Den Haag

DEN HAAG – De Gemeente Den Haag heeft een speciale MAN TGS in gebruik genomen voor het vervoer van afval vanaf het strand. Daarvoor moest de truck aan een aantal specifieke eisen voldoen. MAN Truck-dealer Leeuwen Trucks & Vans specificeerde deze bijzondere MAN.

De Gemeente Den Haag stelde een groot aantal specifieke eisen op in de aanbesteding voor de truck. Naast een grote terreinvaardigheid voor het rijden op het strand moest de truck geschikt zijn voor hoge laadvermogens, een kleine draaicirkel hebben en voorzien zijn van een cabine die plaats biedt aan drie inzittenden. Gunter van de Velde, wagenparkbeheerder van de Gemeente Den Haag: “Leeuwen Trucks & Vans kwam met de juiste specificatie naar voren met een truck die voldoet aan al onze eisen en wensen.”

Enkele montage rondom

De MAN TGS 33.470 6×6 is uitgevoerd met een hydraulisch geveerd en gestuurd Wide Spread tandemstel wat niet alleen een hoger laadvermogen geeft, maar ook een betere terreinvaardigheid. Bovendien zorgt het systeem voor een kleinere draaicirkel. Verder is de truck rondom uitgevoerd met Michelin 395/85R20 banden in enkele montage voor minder weerstand in het zand. Met het STIS semi-automatische banden aflaatsysteem kan de bandenspanning eenvoudig worden aangepast voor het rijden in het zand. De MAN TGS biedt plaats aan drie inzittenden.

Legen van afval containers

Het resultaat is een truck met een totaal toegestaan terreingewicht van 32.400 kilo met een hoog laadvermogen. De D26-motor levert 470 pk via de Tipmatic automatische versnellingsbak en de MAN G173 tussenbak met weg- en terreinversnellingen. De truck is voorzien van een Epsilon autolaadkraan met Easy Fold-systeem en een Palift haakarmsysteem. Daarmee is de truck ideaal voor het legen van afvalcontainers tot 3.000 liter op het strand van Scheveningen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...