Clicky

maandag 20 mei 2024 - 10:24 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat richt nieuwe verkeerssituatie A7 bij Purmerend in

Rijkswaterstaat richt nieuwe verkeerssituatie A7 bij Purmerend in

PURMEREND – Rijkswaterstaat begint in de nacht van donderdag op vrijdag met het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie en het werkterrein op de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Om het bouwbedrijf dat de voorbereidingen uitvoert de ruimte te geven, gaan een voor een de op- en afritten rond de brug dicht en wordt elke nacht een deel van de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de brug moeten maandag beginnen.

De voorbereidingswerkzaamheden gaan vier avonden en nachten duren. In de nacht van donderdag op vrijdag is er op de A7 richting Hoorn maar een rijstrook beschikbaar. Vrijdagavond gaat de weg in die richting dicht rond de brug.

De volgende twee nachten wordt de A7 in de richting van Zaandam deels afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Vanaf maandag rijdt al het verkeer in beide richtingen op een helft van de brug over vier versmalde rijstroken en begint Rijkswaterstaat met het verstevigen van de brug. In juni wordt er van helft gewisseld.

Op 1 september moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Weggebruikers moeten de komende vijf maanden rekening houden met behoorlijke verkeershinder. Rijkswaterstaat roept mensen voor wie dat mogelijk is dan ook op om tussen april en september thuis te werken. Ook carpoolen en het openbaar vervoer worden aangemoedigd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...