Clicky

maandag 20 mei 2024 - 00:07 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsFT: Thames Water kan lening ING niet op tijd terugbetalen

FT: Thames Water kan lening ING niet op tijd terugbetalen

LONDEN – Het grootste waterbedrijf van het Verenigd Koninkrijk kan zijn leningen aan onder meer ING niet op tijd terugbetalen, melden ingewijden aan zakenkrant Financial Times. Het moederbedrijf van het noodlijdende waterbedrijf Thames Water moet voor het einde van deze maand 190 miljoen pond (bijna 221,5 miljoen euro) aan leningen terugbetalen.

Een van de bronnen noemt ING als een van de financierders die geld moet terugkrijgen van moederbedrijf Kemble Water. Het is niet bekend hoeveel geld Kemble schuldig is aan aan de bank uit Nederland. ING wilde tegenover persbureau Bloomberg en het ANP niks zeggen over de lening.

De geldverstrekkers zouden weigeren om de terugbetaling uit te stellen. Dat willen ze pas doen als Thames Water meer geld krijgt. Maar aandeelhouders besloten vorige week om geen kapitaalinjectie te geven van 500 miljoen pond, bijna 583 miljoen euro. Daardoor zou Kemble de leningen niet voor het einde van de maand kunnen terugbetalen.

Afgelopen zomer werd bekend dat Thames Water een grote schuldenlast van zeker 13 miljard pond had. Het bedrijf werd gered na een investering van 750 miljoen pond. Thames Water kreeg in juli een boete van meer dan 3 miljoen pond voor het illegaal lozen van rioolwater. Ook meldde de toezichthouder in september dat verschillende waterbedrijven, waaronder Thames Water, hun klanten 114 miljoen pond moeten terugbetalen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...