Clicky

maandag 20 mei 2024 - 08:22 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMacron: idee dat Frankrijk rol speelde bij aanslag Moskou 'bizar'

Macron: idee dat Frankrijk rol speelde bij aanslag Moskou ‘bizar’

PARIJS – De Franse president Emmanuel Macron noemt het “bizar en gevaarlijk” dat de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, in een telefoongesprek met zijn Franse collega insinueerde dat Frankrijk een rol zou hebben gespeeld bij de aanslag in Moskou.

In een gesprek van een uur met Sébastien Lecornu zei Sjojgoe dat “hij hoopte dat de Franse geheime dienst niet betrokken was” bij de recente aanval op een concertgebouw in Moskou.

“Maar het is belachelijk om te zeggen dat Frankrijk erachter zit, en dat de Oekraïners erachter zitten”, aldus Macron. “Het slaat nergens op. Het komt niet overeen met de werkelijkheid. Het is een manipulatie van informatie die deel uitmaakt van het Russische oorlogsarsenaal.” De aanval in Moskou werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.

‘Bruikbare informatie’

Dat de Franse en Russische ministers van Defensie met elkaar telefoneerden was op zich best opmerkelijk, omdat Macron zijn houding tegenover Russische president Vladimir Poetin de voorbije maanden juist verder had verhard.

Maar het telefoontje zou volgens Macron deel uitmaken van “technische gesprekken” tussen de twee landen over de strijd tegen terreur. Frankrijk zou “bruikbare informatie” hebben voor Rusland over de aanslag van 22 maart die het leven kostte aan zeker 144 mensen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...