Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 07:58 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelLZV-combinatie voor Bergwerff Transport Service

LZV-combinatie voor Bergwerff Transport Service

BREDA – Italië specialist Bergwerff Transport Service b.v. heeft de afgelopen periode grote stappen gezet om de CO2 reductie te verminderen. Zo is er in de afgelopen periode een LZV combinatie in gebruik genomen. Óók is er een snelle intermodale connectie met Italië tot stand gekomen.

Bergwerff Transport Service b.v. is al tientallen jaren gespecialiseerd in het transport van “gevoelige’ goederen van en naar Italië. Hierbij moet gedacht worden aan diefstal, tijd en/of temperatuur gevoelige goederen. Bergwerff Transport Service b.v. is er geheel op gericht om deze goederen op de juiste manier te vervoeren. Dit wordt onderstreept met TAPA TSR1, 2 & 3 certificering voor beveiligd transport als ook een GDP certificering. Klanten kunnen bij Bergwerff Transport Service b.v. terecht voor groupage zendingen van hoogwaardige producten, medicijnen, luchtvracht als ook algemene goederen.

LZV trailer

Bergwerff Transport Service B.v. heeft onlangs een nieuwe LZV samengesteld. Deze bestaat uit een 8 meter lange mega B-double link trailer, geleverd door Jumbo-Groenewegen, in combinatie met een bestaande 13.6 m lange mega trailer.

De korte LZV trailer heeft een binnen hoogte van 2,95 meter en een schotelhoogte van 95 cm. Hierdoor kan de LZV trailer gekoppeld worden aan elke mega trailer. Daarnaast voldoet de trailer door hydraulische gestuurde assen aan de Duitse & Belgische eisen voor een LZV trailer.

De LZV combinatie zal in eerste instantie vooral ingezet worden binnen Nederland. Door de trailer te laten voldoen aan eisen in Duitsland & België is Bergwerff Transport Service b.v. voorbereid op de toekomst. Door de in gebruik name van de LZV combinatie is Bergwerff Transport Service b.v. in staat om tot 40% CO2 te besparen op het binnenlandse vervoer.

Snelle intermodale connectie Italië

Bergwerff Transport Service heeft al een geruime tijd een snelle intermodale connectie met Italië. Met deze connectie is het mogelijk om een zending welke in de ochtend wordt geladen de volgende dag uit te leveren in zowel Nederland als Italië. Daarnaast is Bergwerff Transport Service b.v. niet gebonden aan speciale intermodale trailers. Hierdoor kunnen zelfs de mega luchtvracht koel trailers per intermodale connectie naar de luchthavens in de Benelux en ook naar Italië worden verstuurd.

Bergwerff Transport Service b.v. is er dan ook van overtuigd dat een dergelijke snelle intermodale connectie een meerwaarde is voor het transport van luchtvracht binnen de Europese luchthavens.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tankwagen lekt methanol op parkeerplaats langs A37 [+foto]

KLAZIENAVEEN - Woensdag aan het eind van de middag heeft de brandweer van Klazienaveen een alarmering gekregen van een incident met gevaarlijke stof. Er staat...