Clicky

woensdag 24 april 2024 - 08:55 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerPolitie arresteert klimaatactivisten bij demonstratiepoging A10

Politie arresteert klimaatactivisten bij demonstratiepoging A10

AMSTERDAM – De politie heeft klimaatactivisten gearresteerd bij de mislukte poging van Extinction Rebellion (XR) om snelweg A10 te betreden. Een politiewoordvoerder wilde nog niet zeggen hoeveel demonstranten zijn gearresteerd. De blokkade had moeten plaatsvinden ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas. De klimaatorganisatie richt zich met de acties tegen het investeringsbeleid van de bank.

De politie heeft snel gehandeld, aldus een woordvoerder. “Toen de auto’s stopten, hebben we heel snel auto’s weggesleept en activisten aangehouden.” De activisten stonden volgens de politie langs de vangrail.

Na het afblazen van de plannen om de A10 te blokkeren organiseerde Extinction Rebellion een alternatieve demonstratie op het grasveld voor het kantoorgebouw met muziek van de Extinction Musicians en een brassband. De alternatieve demonstratie was om 14.00 uur afgelopen. Alle demonstranten, enkele honderden, zijn vertrokken.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Mishandeling

OM eist half jaar celstraf na mishandeling NS-conducteur Schagen

ALKMAAR - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar zes maanden gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk geëist tegen twee mannen van...