Clicky

zondag 28 april 2024 - 14:04 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie houdt grote ondermijningsacties in regio Eindhoven

Politie houdt grote ondermijningsacties in regio Eindhoven

EINMDHOVEN – Bij diverse integrale ondermijningsacties in de regio Eindhoven zijn er de afgelopen dagen vele bedrijven, auto’s en vrachtauto’s gecontroleerd in het kader van ondermijning. Daarbij zijn personen aangehouden, meerdere gestolen voertuigen aangetroffen en zijn waardevolle spullen afgepakt die met mogelijk crimineel geld werden aangeschaft.

Op 25 en 26 maart zijn er diverse integrale controles uitgevoerd in de regio Eindhoven. Er zijn tientallen bedrijven bezocht en vele voertuigen gecontroleerd. De integrale controles en bezoeken vonden plaats om ondermijnende praktijken aan te pakken en gelijktijdig bewustwording en weerbaarheid te creëren, ons netwerk te verbreden en informatie op te halen. Zo bestrijden en verstoren we ondermijnende criminaliteit.

Omgekatte campers, aanhoudingen en afgepakte voertuigen

Bij een bedrijf in De Kempen werd diverse omgekatte campers aangetroffen waarbij onderdelen werden gebruikt die afkomstig waren van diefstal.  Ook werden daar gestolen e-bikes aangetroffen.

Tijdens de verschillende verkeerscontroles op beide dagen zijn tal van boetes uitgedeeld voor onder andere het rijden onder invloed, heling en had een van de bestuurders nog een gevangenisstraf openstaan van 42 dagen. Daarnaast werd een drugsdealer in Best aangehouden met een behoorlijke handelshoeveelheid drugs op zak met daarbij een groot bedrag aan contanten.

Ook zijn er voertuigen afgepakt omdat deze mogelijk betaald zijn met opbrengsten uit criminele activiteiten. Bij de in beslaggenomen voertuigen bevonden zich ook huurauto’s met Duits kenteken waarbij de bestuurder niet de juiste papieren kon overhandigen.

De gemeente Eindhoven heeft met verschillende ondernemers op een tweetal bedrijventerreinen gesproken over ondermijning en het belang van melden hierbij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations...