Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 08:02 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerMan in bus Amstelveen aangehouden na melding verdacht pakketje

Man in bus Amstelveen aangehouden na melding verdacht pakketje

AMSTELVEEN -De politie heeft een man van 67 jaar uit Den Haag aangehouden na een melding dat hij een verdacht pakketje bij zich had. Hij werd aangehouden in een bus in Amstelveen, die was stilgezet aan Meander. Agenten zetten de omgeving rond de bus daarna ruim af.

Rond 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat iemand met een verdacht pakketje op Schiphol in een lijnbus was gestapt. Daarop werden verschillende politie-eenheden gealarmeerd en hield de politiehelikopter de bus in de gaten.

Na contact met de buschauffeur werd de bus stilgezet aan Meander, vlak bij het busstation en winkelcentrum Stadshart in Amstelveen.

De politie had een signalement van de man en wist hem in de bus te lokaliseren. Toen de passagiers naar buiten kwamen, kon hij bij het verlaten van de bus worden gearresteerd. In het pakketje dat hij bij zich had zat volgens de politie geen explosief. De man blijft wel verdachte in de zaak en wordt verhoord.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...