Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 09:55 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen rechtop vast onder viaduct, chauffeur bekneld

Vrachtwagen rechtop vast onder viaduct, chauffeur bekneld

EINDHOVEN – Een bizar ongeval donderdagmiddag voor de ingang van DAF in Eindhoven.

Een vrachtwagenchauffeur heeft zich klem gereden onder een viaduct. De cabine van de vrachtwagen werd in het dak van het viaduct geramd, de chauffeur kwam daarbij bekneld te zitten. De achterkant van de truck groef zich vervolgens vast in het wegdek.

De brandweer was massaal aanwezig, ook landde er een traumaheli op het naastgelegen fabrieksterrein van DAF. De bedrijfsbrandweer van DAF (die gespecialiseerd is in vrachtwagens) schoot ook te hulp.

Ook werd de hulp ingeroepen van een heftruck uit de fabriek. Dit omdat de metalen bruggen die de brandweer normaal gebruikt om op de hoogte van een vrachtwagencabine te werken te laag waren.

Uiteindelijk wist de brandweer na een flinke klus de chauffeur te bevrijden, hiervoor moest een deur van de vrachtwagen worden opengeknipt. De chauffeur raakte gewond, maar kon wonderbaarlijk zelf via een trap de cabine uit klimmen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De weg onder het viaduct voor de hoofdingang van DAF zal nog enige tijd dicht blijven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...