Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 09:31 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartKustwacht zegt dat schip Baltimore geen gevaar is voor omgeving

Kustwacht zegt dat schip Baltimore geen gevaar is voor omgeving

BALTIMORE – De lading aan boord van het schip dat in aanvaring kwam met de brug in Baltimore levert volgens de kustwacht geen gevaar op voor de omgeving. Het schip had gevaarlijke stoffen aan boord, maar die zijn veilig, zei viceadmiraal Peter Gautier tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

Er wordt nog altijd gezocht naar de zes mensen die vermist worden, aldus Gautier. De autoriteiten gaan ervan uit dat zij niet meer in leven zijn. Intussen doen gespecialiseerde teams onderzoek naar de gevaarlijke stoffen en de staat van het schip, dat volgens Gautier stabiel is. Wel is er nog meer dan 5,5 miljoen liter smeer- en stookolie aan boord, plus 4700 containers waarvan er 56 gevaarlijke stoffen bevatten.

De Amerikaanse minister van Transport Pete Buttigieg zei op dezelfde persconferentie dat de ramp nog veel groter had kunnen zijn. “Feit is dat zonder verschillende factoren, waaronder de inspanningen van de hulpdiensten, de noodoproep, de afsluitingen voor onderhoud en het tijdstip, dit tientallen levens had kunnen eisen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...