Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 14:52 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsZware val wielrenner Van Aert in Dwars door Vlaanderen

Zware val wielrenner Van Aert in Dwars door Vlaanderen [+video]

WAREGEM – [update 19:45 uur]De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft door een zware val tijdens Dwars door Vlaanderen zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken. Dat meldt zijn ploeg Visma – Lease a Bike op X.

Het is nog onduidelijk hoelang Van Aert uit de roulatie is, maar hij start sowieso niet in De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race.

Van Aert was betrokken bij een grote valpartij op ongeveer 70 kilometer van de finish. Een geëmotioneerde Van Aert bleef lang op de grond zitten alvorens hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Ook zijn landgenoot Jasper Stuyven behoorde tot de slachtoffers. De renner van Lidl-Trek moest ook opgeven, net als de Eritreër Biniam Girmay. De Deen Mads Pedersen, zondag winnaar van Gent-Wevelgem, viel eveneens, maar kon zijn weg vervolgen.

Stuyven heeft volgens Belgische media ook zijn sleutelbeen gebroken. Girmay liep geen blessures op bij de crash, meldde zijn ploeg Intermarché-Wanty.

De Amerikaan Matteo Jorgenson, ploeggenoot van Van Aert, won Dwars door Vlaanderen. Voor Van Aert is het afzeggen voor de klassiekers extra pijnlijk. De Belg had zijn hele voorjaar afgestemd op met name ‘de Ronde’ en Parijs-Roubaix, koersen die hij nog niet heeft gewonnen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...