Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 11:08 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartOVV onderzoekt dodelijk ongeluk cruiseschip in Caribisch gebied

OVV onderzoekt dodelijk ongeluk cruiseschip in Caribisch gebied

DEN HAAG -De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoek naar een ongeluk op een cruiseschip van Holland America Line, waarbij vrijdag twee bemanningsleden om het leven zijn gekomen.

Er zijn twee OVV-medewerkers afgereisd naar het Caribisch gebied, waar het ongeluk gebeurde, laat de raad weten.

Het ging vrijdag mis in de machinekamer van het schip Nieuw Amsterdam, meldde Holland America Line al. Het ongeval gebeurde bij Half Moon Cay, onderdeel van de Bahama’s.

De OVV wil achterhalen wat er precies is gebeurd en welke lessen er uit het ongeval kunnen worden getrokken. Op basis van internationale wet- en regelgeving is de raad daartoe verplicht, aldus de OVV.

Holland America Line biedt ondersteuning aan medewerkers die door het ongeluk zijn geraakt. “De veiligheid en het welzijn van al onze gasten en bemanningsleden zijn onze absolute prioriteit”, aldus het bedrijf, dat ook zei dat hun gedachten bij de families van de omgekomen bemanningsleden zijn. Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. Er zijn rijen, maar...