Clicky

maandag 15 juli 2024 - 16:01 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw Materieel28 nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen

28 nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen

GRONINGEN – Op woensdag 6 maart 2024 werd het contract voor de aanschaf van nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen officieel ondertekend. In totaal worden er 28 tankautospuiten vervangen in de periode van 2026 – 2030.

Officieel tekenmoment

Op woensdag 6 maart 2024 werd het contract ondertekend door Jaap Kuin, als Bestuurlijk portefeuillehouder brandweerzorg van Veiligheidsregio Groningen en Erik Tillema, projectleider Brandweer Groningen. Jaap Kuin zei: “Wat mij trots maakt is dat jullie je voor onze veiligheid inzetten. Het bestuur beseft dat jullie het werk veilig uit moeten voeren. Daarbij is het van belang dat jullie goed materieel en goede huisvesting hebben. Wat is het toch mooi dat de nieuwe tankautospuiten in Groningen worden gebouwd en dat het bijdraagt aan de regionale economie.”

Daarnaast waren Roelf Knoop, commandant en de leden van het projectteam aanwezig. “Er zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Daar hebben de ambassadeurs in samenwerking met de projectgroep een grote rol ingespeeld. Daar ben ik enorm trots op”, aldus Roelf Knoop.

De opdracht is gegund aan Ziegler Brandweertechniek B.V. Van dit bedrijf waren de directeur en een aantal vertegenwoordigers aanwezig, die eveneens hun handtekening hebben gezet.

Vervanging tankautospuiten

Brandweer Groningen heeft op dit moment 52 tankautospuiten in gebruik. In totaal worden er 28 tankautospuiten vervangen in de periode van 2026-2030. De huidige tankautospuiten zijn aan vervanging toe. De afschrijvingstermijn van zo’n wagen is 18 jaar. Door de aanschaf van meerdere tankautospuiten kunnen we ook het vakbekwaamheidsprogramma eenduidig en efficiënt inrichten.

Op naar 2026

Mélarno Kraan, accountmanager Ziegler: “Ziegler is zeer verheugd met de opdracht voor de levering van 28 nieuwe tankautospuiten voor onze “thuis” regio. De nieuwe Groningse Ziegler tankautospuit is ontwikkeld volgens de nieuwste inzichten en biedt een goede basis om in de toekomst deskundig en daadkrachtig op te kunnen treden. De voertuigen worden volledig geëngineerd en geproduceerd bij onze vestiging in Winschoten.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Wopke Hoekstra tijdelijk nieuwe Eurocommissaris ‘Transport’

BRUSSEL - Eurocommissaris Wopke Hoekstra krijgt er tijdelijk een taak bij. De portefeuille 'Transport' wordt toegevoegd aan zijn functie als Klimaatcommissaris. Europese Commissievoorzitter Ursula...
×