Clicky

maandag 20 mei 2024 - 07:29 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerLimburg accepteert buschauffeurs die geen Nederlands spreken

Limburg accepteert buschauffeurs die geen Nederlands spreken

MAASTRICHT – De provincie Limburg wil Arriva toestemming geven om Kroatische chauffeurs die geen Nederlands spreken achter het stuur van streekbussen te zetten.

Hoewel de provincie eist dat iedere buschauffeur “de Nederlandse taal verstaat en spreekt”, mag Arriva hier waarschijnlijk tijdelijk van afwijken. De streekvervoerder kampt met een personeelstekort, met als gevolg uitval van bussen.

Arriva wil daarom in een pilot drie of vier chauffeurs uit Kroatië inzetten op buslijnen in Venlo en omgeving. Deze chauffeurs spreken weliswaar Engels, maar geen Nederlands zoals de provincie wel heeft opgenomen in het programma van eisen.

“De provincie Limburg is, gezien de al langer bestaande uitdagingen van Arriva om voldoende personeel aan te trekken en de daaruit volgende rituitval, voornemens in te stemmen met deze voorgestelde tijdelijke oplossing”, aldus de woordvoerder van gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (openbaar vervoer). “De provincie Limburg vindt het namelijk van belang dat reizigers zo min mogelijk worden geconfronteerd met rituitval.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...