Clicky


Dodental van frontale treinbotsing in Griekenland loopt verder op

Dodental van frontale treinbotsing in Griekenland loopt verder op
02-03-2023 09:06 | Buitenland | auteur ANP

ATHENE - Het dodental van de frontale treinbotsing in Griekenland is opgelopen naar 43, melden Griekse media. Omdat meerdere mensen nog worden vermist, gaat de zoektocht in het puin van de treinen verder.

Een vrachttrein en passagierstrein botsten dinsdag vlak voor middernacht (lokale tijd) op elkaar, nadat ze enkele kilometers op hetzelfde spoor hadden gereden. Door de botsing werden passagiers door de rijtuigen gesmeten. Ook ontstond er een hevige brand. Iets meer dan zeventig mensen belandden in het ziekenhuis en het merendeel ligt er nog steeds.

Volgens premier Kyriakos Mitsotakis lijkt het erop dat het ongeval is veroorzaakt door een "tragische menselijke fout". De stationschef van de plaats Larissa, verantwoordelijk voor het geven van seinen, is aangehouden op verdenking van nalatigheid. Meerdere Griekse media melden dat de man een bekentenis heeft afgelegd. Hij moet donderdag in de rechtbank verschijnen.

Sinds het ongeval wordt in Griekenland gediscussieerd over of het ongeval vermeden had kunnen worden. Een protest in Athene liep woensdagavond uit de hand. Betogers gooiden stenen naar het hoofdkantoor van het betrokken particuliere spoorbedrijf Hellenic Train.

Naar aanleiding van het ongeval leggen treinmedewerkers donderdag het werk neer uit protest over de slechte staat van het spoor. In Athene doen metromedewerkers hetzelfde omdat ze zeggen met dezelfde problemen te kampen. De Griekse minister van Transport Kostas Karamanlis legde enkele uren na de ramp zijn functie neer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions