Clicky

 Tientallen doden door aanrijding passagiers- en goederentrein in Griekenland

Tientallen doden door aanrijding passagiers- en goederentrein in Griekenland [+foto&video]
01-03-2023 08:40 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

ATHENE - [update 09:28 uur] Bij de treinramp in Griekenland zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers zeiden vijf uur na het ongeluk tegen Griekse televisie nog hard bezig te zijn mensen uit het voertuig te halen, zowel overlevenden als doden.

In centraal Griekenland botste een vrachttrein op hoge snelheid frontaal op een passagierstrein. Het gebeurde bij de stad Larissa, rond 02.00 uur. Er zijn zeker 85 mensen gewond geraakt en volgens Griekse media liggen zes van hen op de intensive care. Getuigen zeggen tegen Sky News dat beide treinen "volledig verwoest" zijn. Van de voorste twee wagons van de passagierstrein is volgens de regionale gouverneur zo weinig over dat die "niet meer zichtbaar" zijn.

Meerdere rijtuigen zijn ontspoord en in brand gevlogen. Reddingswerkers maken gebruik van kranen en ander zwaar materieel om de wagons op te tillen en te zoeken naar overlevenden en slachtoffers. Door de brand hingen dikke rookwolken boven de treinen. De brandweer rukte uit met zeventien wagens en in de ochtend is op beelden geen brand meer te zien.

Nachtmerrie

"We hoorden een grote knal. Het waren tien seconden als in een nachtmerrie", zei een 28-jarige Griek die kon ontsnappen uit de wrakstukken. Zo'n 250 passagiers zijn met bussen geëvacueerd naar Thessaloniki.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De functionaris die verantwoordelijk was voor de route van het ongeval is gearresteerd, meldt de Griekse staatstelevisie. In 1972 was bij Larissa een soortgelijke botsing, waarbij negentien doden vielen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions