Clicky


Griekse transportminister stapt op na fataal treinongeval

Griekse transportminister stapt op na fataal treinongeval
01-03-2023 16:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ATHENE - De Griekse transportminister Kostas Karamanlis heeft zijn ontslag ingediend vanwege het zeer dodelijke treinongeval in het land. Door een frontale botsing van twee treinen zijn woensdag zeker 36 doden en vele tientallen gewonden gevallen.

Opstappen is volgens Karamanlis "het minste wat hij kan doen ter nagedachtenis van de slachtoffers". De politicus laat in een verklaring weten dat hij verantwoordelijkheid neemt voor het "langdurig falen" van de staat.

Een werknemer van het Griekse spoor zegt tegen de krant Kathimerini dat er al langer problemen zijn met de veiligheidsmaatregelen die dit soort ongelukken hadden moeten voorkomen.

Het dodental zal naar verwachting nog verder oplopen. Een vrachttrein en een passagierstrein botsten op elkaar nadat ze kilometerslang op hetzelfde spoor hadden gereden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

De stationschef van de plaats Larissa, verantwoordelijk voor het geven van seinen, is opgepakt op verdenking van nalatigheid. Hij ontkent schuld en wijst naar mogelijk technisch falen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions