Transport Online - 'Dikken Transport werkte met Duitse postbusfirma om pensioenafdracht te ontwijken'

'Dikken Transport werkte met Duitse postbusfirma om pensioenafdracht te ontwijken'

'Dikken Transport werkte met Duitse postbusfirma om pensioenafdracht te ontwijken'
14-08-2018 17:16 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NIEUWLEUSEN - Dikken Transport uit Nieuwleusen werkte met een postbusfirma in Duitsland. Dat is gebleken uit onderzoek door FNV Transport en Logistiek.

"Deze postbusfirma had Dennis Dikken om onder betaling van de pensioenpremies en belastingen uit te komen", laat Cindy Onvlee dinsdagmiddag aan Transport Online weten.

Aan het pensioenfonds is gevraagd om de pensioenen van de benadeelde chauffeurs te corrigeren en de rekening daarvan bij Dennis Dikken neer te leggen.

Dikken Transport ontsloeg begin juli alle chauffeurs. Op maandag werd hen meegedeeld dat zij op vrijdag geen werk meer zouden hebben. Enkele dagen later legde het Pensioenfonds beslag op een vrachtwagen en privé eigendommen van Dennis Dikken.

FNV heeft alle dossiers van betrokken chauffeurs bestudeerd en heeft deze week een brief naar de advocaat van Dikken gestuurd met het verzoek het uitgesproken ontslag voor chauffeurs die nog geen andere baan hebben nietig te verklaren omdat deze niet volgens de regels is verlopen. Daarnaast eist de vakbond schadevergoeding voor de chauffeurs die al wel een andere baan hebben gevonden voor de manier waarop de chauffeurs ontslagen zijn zonder inachtneming van een maand opzegtermijn.

Het is nu aan Dikken om hierop te reageren. "Doet hij dit niet dan gaan we naar de rechter", aldus Onvlee.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions