Transport Online - Dennis Dikken Transport stopt ermee

Dennis Dikken Transport stopt ermee

Dennis Dikken Transport stopt ermee
02-07-2018 10:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWLEUSEN - [update 16:29 uur] Dennis Dikken Transport stopt er eind deze week, vrijdag 7 juli 2018, mee. Dit heeft eigenaar Dennis Dikken maandagochtend aan Transport Online bevestigd.

De reden voor het stoppen ligt volgens Dikken in de privésfeer en hij wil daar verder liever geen details over kwijt.

Dikken benadrukt dat er geen sprake is van een faillissement of een overname. "De vrachtwagens staan te koop en ik wil op een nette manier afscheid nemen van de chauffeurs", aldus Dennis Dikken.

De chauffeurs hebben zondag 1 juli een brief ontvangen waarin hun geadviseerd wordt deze week om te kijken naar een andere baan. Vrijdag kunnen ze hun spullen uit de vrachtwagens halen en de sleutels inleveren en begint voor hen drie weken vakantie. Deze drie weken wordt het personeel nog doorbetaald ter compensatie, staat in de brief te lezen.

Bij het bedrijf werken vijftien chauffeurs, meldt Dikken.

Of wat Dikkens doet juridisch gezien mag is nog maar de vraag. Wij legden de vraag voor aan CNV Vakmensen. Deze laten desgevraagd weten dat in het verleden de chauffeurs een Duits contract bleken te hebben en dan wordt het lastig. Als er nu sprake is van een Nederlands contract voor de chauffeurs dan is wat Dikkens doet juridisch niet juist. "De eigenaar kan het arbeidscontract alleen ontbinden met wederzijds goedvinden of via een ontslagaanvraag bij het UWV. Daar lijkt hier geen sprake van. Zolang het contract niet is ontbonden, zal de werkgever het (basis)loon in ieder geval moeten betalen", aldus Kees de Vos.

Foto: Alex MiedemaNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions