Transport Online - Vakbonden: Wat Dikken Transport doet kan niet door de beugel

Vakbonden: Wat Dikken Transport doet kan niet door de beugel

Vakbonden: Wat Dikken Transport doet kan niet door de beugel
04-07-2018 13:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Zowel FNV Transport en Logistek als CNV Vakmensen reageren verbijsterd op de recente ontwikkelingen bij Dennis Dikken Transport uit Nieuwleusen. Eigenaar Dennis Dikken stuurde zijn personeel afgelopen zondag 1 juli een brief waarin hen verteld werd dat zij aanstaande vrijdag 7 juli hun sleutels kunnen inleveren en ontslag krijgen. Bij het transportbedrijf werken 15 chauffeurs.

Cindy Onvlee, bestuurder bij FNV Transport en Logistiek: "Wij hebben dit nog nooit eerder meegemaakt! Ik ga sowieso vanmiddag in gesprek met een advocaat en met PvdA-er Gijs van Dijk. Dit mag niet door de vingers worden gezien want dan is het hek van de dam."

Ook Kees de Vos van CNV Vakmensen reageert nadat hij zich een aantal dagen in de kwestie heeft verdiept allerminst begripvol: "De chauffeurs blijken, in tegenstelling tot een eerdere kwestie, wel een Nederlands contract te hebben. Hij overvalt werknemers met een merkwaardige ‘ik-stop-ermee-brief’, die juridisch niet deugt, en legt hen daarbij kennelijk ook nog een zwijgplicht op. Er had netjes een ontslagvergunning aangevraagd moeten worden."

Hij gaat verder: "Zolang de werknemers geen ander werk hebben, hebben ze dus gewoon een contract bij Dikken Transport en zal hij het salaris moeten doorbetalen, dat wil zeggen het basisloon uit de cao. Daar hebben ze gewoon recht op. We kunnen ons tegelijkertijd voorstellen dat de chauffeurs nu toch proberen om snel een andere baan te vinden, waar ze meer kunnen verdienen dan alleen hun rechtmatige basisloon bij Dikken Transport."

Cindy Onvlee laat weten dat er zaterdag een bijeenkomst zal zijn met de betrokken chauffeurs en dat er dan gekeken gaat worden wie er al ander werk heeft en wie nog niet en wat de vervolgstappen zullen zijn.

Kees de Vos meldt dat er nog geen chauffeurs van Dikken zijn die zich bij CNV gemeld hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions