Clicky

 
Transport Online - DFDS mag definitief HSF Logistics Group overnemen

DFDS mag definitief HSF Logistics Group overnemen

DFDS mag definitief HSF Logistics Group overnemen

NIJMEGEN/WINTERSWIJK - De EU-autoriteiten hebben maandag 6 september de aanvraag van DFDS voor de overname van HSF Logistics Group goedgekeurd. "Binnenkort kunnen wij van HSF Logistics, Eurofresh, N&K Spedition A/S en Skive Køletransport onze nieuwe collega's van DFDS Shipping & Logistics verwelkomen", aldus HSF dinsdag in een verklaring.

De afronding van de transactie zal naar verwachting worden afgerond op 14 september 2021, meldt DFDS dinsdag. Het bedrijf kondigde eind januari 2021 aan HSF over te nemen per 1 januari 2021.

De HSF groep exploiteert vier toonaangevende merken met HSF Logistics als marktleider in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en N&K Spedition en Skive Køletransport als marktleiders in Denemarken en Scandinavië, terwijl Eurofresh zich op de Duitse markt richt.

Om de toekomst van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen, vonden de hoofdaandeelhouders dat het nu tijd was om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics. "Het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei, waarbij de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet."

Met deze overdracht van aandelen zullen alle ruim 1.800 medewerkers van HSF bij DFDS in dienst treden en zullen alle onroerende goederen, inclusief 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers, worden overgedragen. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer en alle directieleden blijven in actieve functie om een optimale integratie van beide bedrijven voor te bereiden.

Volgens DFDS heeft het de HSF Logistics Group overgenomen voor 2,2 miljard Deense Kronen, omgerekend 296 miljoen euro.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    HSF LOGISTICS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden