Clicky

 HSF Logistics Group overgenomen door DFDS

HSF Logistics Group overgenomen door DFDS
26-01-2021 09:42 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

NIJMEGEN/WINTERSWIJK - De aandeelhouders van de HSF Logistics Group zijn voornemens om alle bedrijven die deel uitmaken van de HSF Logistics Group met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 over te dragen aan het in Kopenhagen gevestigde DFDS, zodra dit door de regelgevende instanties is goedgekeurd. 

De groep exploiteert vier toonaangevende merken met HSF Logistics als marktleider in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en N&K Spedition en Skive Køletransport als marktleiders in Denemarken en Scandinavië, terwijl Eurofresh zich op de Duitse markt richt.

Met deze overdracht van aandelen zullen alle ruim 1.800 medewerkers van HSF bij DFDS in dienst treden en zullen alle onroerende goederen, inclusief 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers, worden overgedragen. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteit, die naar verwachting binnen drie maanden zal plaatsvinden.  

Belangrijke stap voor de toekomst van de HSF Logistics Group of companies

De HSF Logistics Group - al vier generaties een familiebedrijf en gespecialiseerd in de logistiek van geconditioneerd voedsel binnen Europa - heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met name door de samenwerking en fusie met de N&K-bedrijven in Scandinavië. Naast transport zijn we een sterke speler geworden op het gebied van verpakkingsmanagement en warehousing binnen de foodsector. 

Om de toekomst van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen, vonden de hoofdaandeelhouders dat het nu tijd was om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics en het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei, waarbij de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.

Verwacht wordt dat de overname binnen drie maanden wordt goedgekeurd. Tot die tijd blijven de dagelijkse activiteiten van HSF Logistics en DFDS gewoon doorgaan. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer en alle directieleden blijven in actieve functie om een optimale integratie van beide bedrijven voor te bereiden.

Volgens DFDS heeft het de HSF Logistics Group overgenomen voor 2,2 miljard Deense Kronen, omgerekend 296 miljoen euro.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    HSF LOGISTICS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions