Clicky

 
Transport Online - TLN verbaasd over acties vakbonden

TLN verbaasd over acties vakbonden

TLN verbaasd over acties vakbonden
08-03-2021 17:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZOETERMEER - "FNV en CNV zijn niet ingegaan op de uitnodiging van Transport en Logistiek Nederland (TLN) om een ultieme poging te doen om tot een cao-resultaat te komen en hebben acties aangekondigd. Ondanks dat de werkgevers bereid zijn om grote stappen te zetten in de richting van de vakbonden. TLN is verbaasd over de aangekondigde acties en roept de FNV en CNV op om het cao-overleg voort te zetten", aldus de werkgeversorganisatie in een reactie op de aangekondigde acties door de vakbonden.

Eerder hebben de vakbonden de werkgevers een ultimatum gesteld, dat vandaag om 17.00 is afgelopen. Nog vóór het verstrijken van dat ultimatum zegt TLN de vakbonden te hebben uitgenodigd om een ultieme poging te doen om alsnog tot een cao-resultaat te komen.

Bereidheid

"Daarbij is benadrukt dat de werkgevers bereid zijn om op alle hoofdthema’s (loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken) een duidelijke stap te zetten in de richting van de bonden. Tot teleurstelling van TLN zijn de vakbonden niet op die uitnodiging ingegaan. Helaas wordt zo de mogelijkheid ontnomen om door middel van constructief overleg dichter bij elkaar te komen. TLN vindt het dan ook onverantwoord dat de bonden acties hebben aangekondigd en roept de bonden op om het cao-overleg snel voort te zetten."

Coronacrisis

Hoewel sommige transporteurs sinds de coronacrisis juist meer werk hebben, zijn andere transportbedrijven zwaar getroffen. Daarbij zijn de vooruitzichten vooralsnog somber: in de meest gunstige scenario’s wordt een eerste voorzichtig herstel van de sector verwacht vanaf 2022.

"Ondanks de coronacrisis werkte iedereen in de sector door om Nederland te bevoorraden en de schappen van apotheken en supermarkten gevuld te houden. Werkgevers in de sector transport en logistiek zijn hun werknemers dankbaar voor hun enorme inzet en getoonde veerkracht over de afgelopen periode. En dat vertalen we graag naar een goed cao. Juist daarom is TLN vastberaden om in deze onzekere tijd samen met de bonden tot een akkoord te komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats