Clicky

 
Transport Online - Acties in het beroepsgoederenvervoer na verstrijken ultimatum

Acties in het beroepsgoederenvervoer na verstrijken ultimatum

Acties in het beroepsgoederenvervoer na verstrijken ultimatum
08-03-2021 17:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Er komen acties in het beroepsgoederenvervoer, nadat de werkgevers het ultimatum van de vakbonden maandagmiddag om 17.00 uur hebben laten verstrijken. Vanavond wordt meteen de eerste werkonderbreking gehouden in de vorm van een actieoverleg in distributiecentra.

Willem Dijkhuizen: "De actiebereidheid is heel groot en dat is niet zo gek. De mensen in deze essentiële sector verdienen een goed salaris, betere arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid eerder te kunnen stoppen met werken. Het is tijd dat het harde werken beloond wordt."

De vorige cao liep eind 2019 af en werd verlengd tot 1 januari 2021. FNV en andere bonden wilden in november al onderhandelen over een nieuwe cao. "De werkgevers probeerden daar steeds onderuit te komen, door voor te stellen de cao nogmaals te verlengen, onder de noemer crisis-cao", aldus Dijkhuizen. Uiteindelijk startten de onderhandelingen wel, maar kwamen de werkgevers met voorstellen die volgens FNV ver onder de maat en veel te vaag waren.

Nieuwe cao

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur. De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV en CNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions