Transport Online - Politie: er was geen dreiging op Utrecht CS

Politie: er was geen dreiging op Utrecht CS

Politie: er was geen dreiging op Utrecht CS
04-11-2020 18:17 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Uit onderzoek van de politie blijkt dat er dinsdagavond op het centraal station van Utrecht geen sprake van dreiging is geweest. De twee gearresteerde mannen zijn weer vrij. Zij bleken niets te hebben gedaan en krijgen nazorg van de politie.

Uit onderzoek van de recherche, de inzet van specialisten en uit de verhalen van getuigen blijkt dat er eigenlijk niets aan de hand is geweest, zo meldt de politie woensdag. Dinsdagavond werd rond 19.00 uur groot alarm geslagen nadat iemand in een trein "iets zorgelijks" zou hebben geroepen. 

Om geen risico te nemen, werd het station onmiddellijk ontruimd en afgezet. Al het treinverkeer werd stilgelegd. Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een speciale, zwaarbewapende eenheid van de politie kwam ter plaatse.

Ruim een uur later werd het station weer vrijgegeven. De politie had toen twee personen gearresteerd. Al snel liet zij weten geen wapens of explosieven te hebben gevonden. De melding is verder onderzocht. Een woordvoerder kan woensdag niet op de details van het onderzoek ingaan.

Nederland staat op scherp na een nieuwe reeks terroristische aanslagen. Maandagavond vond in Wenen dodelijk geweld plaats. Ook Frankrijk was onlangs opnieuw doelwit van terreur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen