Transport Online - Utrecht Centraal afgezet, treinenloop stilgelegd vanwege politieactie [+foto's]

Utrecht Centraal afgezet, treinenloop stilgelegd vanwege politieactie

Utrecht Centraal afgezet, treinenloop stilgelegd vanwege politieactie [+foto's]
03-11-2020 19:49 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - [update 21:15 uur] Twee verdachten zijn dinsdagavond aangehouden na een verdachte situatie op Utrecht Centraal. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, meldt de politie. Zij hadden geen explosieven bij zich.

Het treinverkeer wordt zo snel mogelijk hervat, meldt de NS naar aanleiding van de kortstondige politieactie, waarbij het station werd ontruimd en het treinverkeer werd gestaakt. Inmiddels komt de treinenloop weer op gang, zij het met vertraging.

Het station is rond 20.15 uur weer vrijgegeven na de kortstondige politieactie. De politie kwam in actie nadat een persoon in een trein verdachte taal zou hebben uitgeslagen. Daarvoor werden de hulpdiensten ingeroepen en het station ontruimd. Zwaarbewapende agenten kwamen in actie. De treinenloop werd in verband daarmee stilgelegd.

De politie meldde na de ontruiming dat het ging om "een verdachte situatie in een trein". De politie zocht in een trein naar een persoon.

De stremming heeft volgens de NS grote gevolgen voor de verdere treinenloop op dinsdagavond. Reizigers van en naar Utrecht ondervonden veel hinder van de tijdelijke stremming. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden. Reizigers wordt geadviseerd de Reisplanner te raadplegen voor aanpassingen van de reis.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht sprak zijn lof uit over het politieoptreden door de "onzekere situatie" op het station. "Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle." Na de arrestaties stroomde het station snel weer vol. Mensen zochten gelaten hun weg naar het perron.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen