Britse RHA teleurgesteld in bellende, etende en lezende vrachtwagenchauffeurs

Britse RHA teleurgesteld in bellende, etende en lezende vrachtwagenchauffeurs
15-08-2017 13:38 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - De Britse Road Haulage Association (RHA) heeft afkeurend gereageerd op de recentelijk gepubliceerde foto's van etende, bellende en lezende vrachtwagenchauffeurs tijdens het rijden.
"Er is absoluut geen excuus voor dit gedrag," zei RHA woordvoerder Rod McKenzie. "Als je aan het rijden bent, laat je telefoon dan met rust. Als u uw papierwerk moet controleren, moet eten of drinken doe dit dan op een veilige plek wanneer u stilstaat.

"Elke afleiding, zelfs voor een paar luttele seconden, kan rampzalige gevolgen hebben voor zowel de vrachtwagenchauffeur als andere weggebruikers."

"Wij doen er als belangenorganisatie alles aan om het slechte imago van vrachtwagenchauffeurs te verbeteren. Wij hameren er telkens op dat de wegvervoersector een vitale rol speelt in onze economie. Een deel van het verbeteren van dit imago is het benadrukken van de professionaliteit van de vrachtwagenchauffeurs."

"Wij zijn professionele vervoerders", gaat McKenzie verder, "Degenen die zich stelselmatig aan de wet blijven onttrekken riskeren hun leven en dat van anderen, een boete en het mogelijke verlies van hun baan. Echter, niet alle vrachtwagenchauffeurs kunnen over één kam geschoren worden. Maar de minderheid van de chauffeurs; diegenen die opzettelijk doorgaan met deze onverantwoorde praktijken, halen het imago van de sector omlaag en benadelen zo de chauffeurs die zich wel netjes aan de wet houden."

De Britse politie bracht gisteren, maandag 14 augustus, foto's naar buiten waarop vrachtwagenchauffeurs tijdens het rijden op de snelweg zaten te eten, papierwerk zaten te lezen of druk waren met hun smartphone.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden