Clicky


Foto's: veel vrachtwagenchauffeurs afgeleid tijdens het rijden

Foto's: veel vrachtwagenchauffeurs afgeleid tijdens het rijden [+foto's]
14-08-2017 11:28 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ASHFORD/NORTH-YORKSHIRE (GB) - De Britse politie heeft de afgelopen dagen extra gecontroleerd op vrachtwagenchauffeurs die afgeleid zin tijdens het rijden. De foto's die de Britse politie heeft vrijgegeven van deze controles tonen schokkende beelden van vrachtwagenchauffeurs die eten, lezen en bellen tijdens het besturen van een 44 tons vrachtwagen.

Op de M1 in North-Yorkshire fotografeerde de politie een vrachtwagenchauffeur die bezig was met zijn mobeiel telefoon. Op de M20 bij Ashford heeft een vrachtwagenchauffeur zijn armen over elkaar en lijkt te sturen met zijn ellebogen.

Op dezelfde M20 is een vrachtwagenchauffeur zijn papierwerk aan het doornemen en weer een ander heeft het druk met eten.

Jaseon Wakeford, woordvoerder van de politie zegt: "Dit zijn schokkende beelden die de verkeersveiligheid in gevaar brengen."

"Wanneer je een 44 tons vrachtwagen bestuurd en je enkele seconden bent afgeleid kan dit al fatale gevolgen hebben voor jezelf, maar zeker ook voor medeweggebruikers."

Vorig jaar werd Tomasz Kroker nog veroordeeld to 10 jaar gevangenisstraf nadat hij een vrouw met drie kinderen doodreed op de Britse A34 terwijl hij afgeleid was door zijn telefoon.

Klik hier voor alle politiefoto's!