Clicky


Franse politie waarschuwt met video: blijf van je smartphone af tijdens het rijden

Franse politie waarschuwt met video: blijf van je smartphone af tijdens het rijden [+video]
04-06-2015 10:36 | Ongevallen | auteur De Redactie

CARCASSONNE(F) - De Franse politie van het Franse departement l'Aude heeft een video vrijgegeven van een ernstig ongeval dat vorige week vrijdag 29 mei plaatsvond ter hoogte van Carcassonne. Het ongeval is gefilmd door een dashcam.

Een automobilist was, volgens de Franse politie, op de A61 heel druk met zijn smartphone in de weer toen hij vervolgens de macht over het stuur verloor en tegen een vrachtwagen botste.

Vervolgens vloog hij vol in de vangrail en de auto vloog vervolgens over de kop. De automobilist moet naast zijn smartphone ook een engeltje bij zich hebben gehad want hij overleefde het ongeval en er raakten geen derden betrokken bij het ongeval.

UNE SECONDE D'INATTENTION = RISQUE MORTELNous vous présentons aujourd'hui une vidéo qui illustre parfaitement ce qu'un moment d'inattention au volant peut avoir comme conséquences… La scène se passe vendredi dernier sur l'A61, dans le sens Toulouse/Narbonne à hauteur de Carcassonne. Heureusement pour lui, le conducteur filmé sur cette séquence est encore en vie et il n'a impliqué aucun tiers dans son accident.À méditer...

Posted by Gendarmerie de l'Aude on maandag 1 juni 2015

Recentelijk deed Transport Online onderzoek naar de toename van vrachtwagenongevallen. Het overgrote merendeel van de 626 deelnemers aan dat onderzoek gaven aan dat het gebruik van Sociale Media achter het stuur de oorzaak is van de toename van ernstige ongevallen.