Clicky


 


Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy
08-06-2023 15:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

ANNECY - [update 17:30 uur] Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt.

Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

Bij de aanval zijn zes mensen gewond geraakt. Vier van hen zijn jonge kinderen: een van 22 maanden, twee van twee jaar en een kind van drie. Ze zijn er slecht aan toe. Naast het Nederlandse kind gaat het ook om een kind uit het Verenigd Koninkrijk en twee Franse kinderen. De twee andere gewonden zijn volwassenen.

De dader viel in een park in het centrum van de stad Annecy de kinderen aan met een mes. Hij zou daarbij "in de naam van Jezus Christus" hebben geroepen. Dat gebeurde aan een meer dat populair is onder toeristen.

Syrische hoofdverdachte

De hoofdverdachte is een 31-jarige Syriër die in Zweden een vluchtelingenstatus kreeg, zegt de Franse premier Élisabeth Borne. Volgens de ex-vrouw van de verdachte vertrok hij acht maanden geleden naar Frankrijk omdat hij de Zweedse nationaliteit niet kreeg. Franse autoriteiten zeggen dat de verdachte eind 2022 in Frankrijk asiel heeft aangevraagd.

De Franse president Emmanuel Macron heeft geschokt gereageerd op "de volstrekt laffe aanval" op kinderen op een kinderspeelplaats in Annecy. Hij zei dat de natie in shock verkeert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions