Clicky


 


President Macron reageert geschokt op 'laffe' aanval op kinderen

President Macron reageert geschokt op 'laffe' aanval op kinderen
08-06-2023 14:42 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS/ANNECY - De Franse president Emmanuel Macron heeft geschokt gereageerd op "de volstrekt laffe aanval" op kinderen op een kinderspeelplaats in Annecy. Hij zei dat de natie in shock verkeert. De dader viel in een park in het centrum van de stad de kinderen aan met een mes. Daarbij raakten volgens de laatste cijfers vier kinderen en een volwassene gewond.

Twee kinderen en de volwassene verkeren volgens Franse media in levensgevaar. Eén kind is naar een ziekenhuis in het 30 kilometer noordelijker gelegen Genève gevlogen. Franse media melden dat de slachtoffers circa drie jaar oud zijn en dat tientallen kinderen in het park in diepe shock zijn geraakt.

De dader is volgens Franse media een Syriër die in Zweden de vluchtelingenstatus heeft verworven. Hij was al sinds 2013 in Zweden. Hij heeft desondanks in november ook in Frankrijk asiel aangevraagd, aldus de media, maar dat is afgewezen. Hij zou bij de Franse politie niet bekend zijn en is legaal naar Frankrijk gereisd. Volgens getuigen in het park zou de man Engels hebben gesproken en een verwarde indruk hebben gemaakt. Hij zou vaker in het park zijn gezien, waar hij soms dagenlang op een bankje zou hebben gezeten, berichtte de krant Le Dauphiné Libéré.

De man werd snel door agenten verwond en overmeesterd. De politie was binnen vier minuten nadat alarm geslagen ter plaatse. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin dankte de politie voor het snelle ingrijpen. Hij gaat later op donderdag net als premier Elisabeth Borne naar de stad toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions