Clicky

 
Transport Online - Verdachte van doden man in Weert opgepakt in Polen

Verdachte van doden man in Weert opgepakt in Polen

Verdachte van doden man in Weert opgepakt in Polen
22-08-2022 13:56 | Buitenland | auteur Redactie

WEERT - Op verzoek van de Nederlandse politie hebben de autoriteiten in Polen maandagochtend een verdachte in Polen aangehouden. Het gaat om een 40-jarige Poolse man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van de bewoner van een pand aan de Vlasvenweg in Weert.

Naar aanleiding van technisch, tactisch en informatie onderzoek kwam het onderzoeksteam de verdachte op het spoor, waarna er contact gelegd is met politie en Openbaar Ministerie in Polen. Dit leidde tot de aanhouding van een tweede verdachte in dit onderzoek.                   

Al eerder, op 18 juli, werd een 39-jarige vrouw aangehouden. Zij zit nog steeds vast en in beperkingen, meldt de politie.

Op 10 juli dit jaar troffen de hulpdiensten in een woning aan de Vlasvenweg in Weert het stoffelijk overschot van een man aan. Het bleek om de bewoner te gaan. In de woning had brand gewoed. Uit onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gebracht. Direct daarna startte een grootschalige rechercheteam met het onderzoek.

De aangehouden verdachte zit momenteel vast in Polen. Door de Nederlandse politie zal een verzoek tot overlevering aan Nederland gedaan worden. De verdachte kan dan kiezen voor de ‘korte of lange’ procedure. Kiest hij voor de ‘korte’ procedure dan zal hij op korte termijn aan Nederland uitgeleverd worden. Op het moment dat hij de keuze maakt voor de ‘lange’ procedure kan dat nog enige tijd op zich laten wachten. Een rechter in Polen zal dan een beslissing hierover moeten nemen.

Met de aanhouding van deze tweede verdachte is het onderzoek niet afgerond. De rol en betrokkenheid van beide verdachten dient nader in beeld gebracht te worden. Ook wordt niet uitgesloten dat er mogelijk nog meer aanhoudingen kunnen volgen. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions