Clicky

 
Transport Online - Brits douanesysteem Goods Vehicle Movement Service waarschijnlijk tot maandag eruit

Brits douanesysteem Goods Vehicle Movement Service waarschijnlijk tot maandag eruit

Brits douanesysteem Goods Vehicle Movement Service waarschijnlijk tot maandag eruit
08-04-2022 11:26 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een Brits IT-systeem dat sinds de brexit elektronisch douaneformulieren afhandelt, kampt met een storing. Het systeem met de naam Goods Vehicle Movement Service ligt er waarschijnlijk tot minstens maandag uit, zegt de Britse douane-autoriteit HRMC. In de tussentijd moeten vervoerders op andere manieren de formulieren invullen om "zo min mogelijk verstoring" te veroorzaken.

Transporteurs zien dit als een nieuwe belemmering in het zakendoen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk sinds het vertrek van de Britten uit de EU. "Het versterkt voor mensen - vooral de in Europa gevestigde transportbedrijven - alleen maar het gedoe van zakendoen met het VK", aldus Shane Brennan, baas van Cold Chain Federation, een branchevereniging voor transporteurs van gekoelde goederen.

Richting de belangrijke havenstad Dover in het zuiden van Groot-Brittannië stonden al rijen vrachtwagens van ruim 30 kilometer doordat veerboten van P&O niet varen na een veelbesproken massaontslag. Die rederij heeft gezegd dit weekend diensten te willen hervatten, wat de druk op de grens kan verminderen. Dat zullen vervoerders graag zien gebeuren, nu met Pasen een van de drukste tijden van het jaar op komst is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden