Clicky

 
Transport Online - Kilometerslange wachtrijen en geblokkeerde wegen naar Dover [+video]

Kilometerslange wachtrijen en geblokkeerde wegen naar Dover

Kilometerslange wachtrijen en geblokkeerde wegen naar Dover [+video]
07-04-2022 09:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DOVER - Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs worden al dagenlang geconfronteerd met enorme wachtrijen en geblokkeerde wegen richting Dover na een opeenhoping van vrachtwagens die wachten op een veerdienst in de haven van Kent.

Chauffeurs melden dat ze urenlang in de file staan ​​om aan boord van veerboten te komen, terwijl een deel van de M20 wordt gebruikt om vrachtwagens te parkeren. De overlast wordt veroorzaakt door een tekort aan veerboten en slechte weersomstandigheden.

Onder Operatie Brock, het verkeersmanagementsysteem dat is ontworpen om de wachtrijen van vrachtwagens op weg naar het vasteland van Europa aan te pakken, is de oostelijke kant van de weg alleen open voor vracht tussen knooppunten acht en negen. De Londense kant van de weg blijft open voor al het verkeer. Het systeem, dat na de Brexit onder noodbevoegdheden in het leven werd geroepen, zou in oktober 2021 aflopen, maar is inmiddels permanent gemaakt.

Door de verkeerschaos, die afgelopen vrijdag begon, konden omwonenden volgens de Britse krant Kent Online niet met de auto naar de winkels of naar het werk. Automobilisten stonden vrijdag voor kilometerslange wachtrijen op de M2 ​​en M20.

De vertragingen komen doordat de veerdiensten van P&O Ferries in de haven zijn gestopt, nadat het bedrijf vorige maand bijna 800 werknemers zonder opzegtermijn had ontslagen. Er zijn strafrechtelijke en civielrechtelijke onderzoeken gestart naar het gedrag van de exploitant en er is nog geen toestemming verleend om met goedkopere uitzendkrachten naar Frankrijk te blijven varen.

De haven van Dover zei: "De belangrijkste toegangswegen naar de haven zijn momenteel erg druk. De aanhoudende impact van het ontbreken van P&O-diensten blijft de resterende veerbootactiviteiten beïnvloeden met het begin van de paasvakantie."

Er wordt voor de komende dagen nog geen oplossing verwacht voor de extreme drukte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden