Clicky

 
Transport Online - Van de A2 gehaalde vrachtwagen met pantserwagens blijken stokoud wapentuig, chauffeur blijft vastzitten

Van de A2 gehaalde vrachtwagen met pantserwagens blijken stokoud wapentuig, chauffeur blijft vastzitten

Van de A2 gehaalde vrachtwagen met pantserwagens blijken stokoud wapentuig, chauffeur blijft vastzitten
11-03-2022 16:12 | Speciaal Transport | auteur ANP

GRONSVELD - De twee pantserwagens die donderdag door politie en marechaussee van de A2 bij Gronsveld (Limburg) zijn gehaald, blijken Amerikaanse M8 Greyhounds uit de Tweede Wereldoorlog te zijn. De met mitrailleurs uitgeruste voertuigen zijn gewilde verzamelobjecten. De bijbehorende munitie was onklaar gemaakt, blijkt achteraf, zei een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee vrijdag.

Aanvankelijk werd gevreesd dat de munitie nog scherp was. "Dat komt omdat onklaar gemaakte munitie gemarkeerd moet worden, en dat was niet gebeurd", zei de woordvoerder. Om die reden werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD erbij gehaald. Beide voertuigen waren onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. De papieren bleken niet in orde.

Beide pantserwagens zijn in beslag genomen, de 31-jarige Nederlandse chauffeur van de vrachtwagen met oplegger die beide pantserwagens vervoerde, werd aangehouden. De man blijft vastzitten. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met de pantservoertuigen en de chauffeur gebeurt.

De licht gepantserde M8 werd door Britse en Amerikaanse troepen gebruikt tijdens en in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Na de Koreaanse oorlog begin jaren 50 werd de M8 uit dienst genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden