Clicky

 
Transport Online - Transport met pantserwagens aan de kant gezet op A2

Transport met pantserwagens aan de kant gezet op A2

Transport met pantserwagens aan de kant gezet op A2
10-03-2022 19:47 | Transport | auteur ANP

GRONSVELD - [update 22:55 uur] De marechaussee heeft donderdag op de A2 bij Gronsveld, ten zuiden van Maastricht, twee pantserwagens in beslag genomen. Ook de trekker met trailer die de pantserwagens vervoerde is ingenomen. De bestuurder is aangehouden.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ontdekte dat een deel van de munitie aan boord van de pantservoertuigen scherp was, dus niet onklaar was gemaakt. Volgens de woordvoerder was het transport onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. "In elk geval niet naar de Oekraïne", zei hij. Wat het wapentuig in Engeland zou moeten doen, is nog niet duidelijk.

Het gaat volgens de woordvoerder om oudere voertuigen. Het transport werd aan de kant gezet, waarna bleek dat de chauffeur niet over de juiste papieren beschikte. Daarop werden vrachtwagen en lading voor nader onderzoek in beslag genomen. Vrijdag zal de marechaussee bekijken wat de bedoeling van het transport is en om wat voor wapentuig het precies gaat.

De afrit Gronsveld van de A2 was urenlang afgesloten voor het onderzoek door de EOD. Donderdagavond werden de voertuigen weggehaald en kon de afslag weer worden geopend voor het verkeer. Uit de vrachtwagen is ook een hond gehaald, die na controle door een dierenambulance werd meegenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden